Přeprava jezdců, členů týmu a závodní techniky

Dnes je tomu šest dní kdy skončil předposlední závod TEAM RALLY a následující startuje za pár desítek hodin. Týmy a jejich jezdci tak museli řešit složitou otázku ohledně logistiky. A to, jak se co nejrychleji přepravit do místa konání další soutěže.

Každý tým si toto řeší svou vlastní cestou. Pořadatelé NEXUS Rally byli tentokrát v trochu větším časovém presu než je obvyklé. Přece jen mezera mezi podniky je vždy aspoň dvoutýdenní. Tentokrát je pauza pouze jeden týden a tak ho měli členové NEXUS Racingu z důvodu pořadatelství o hodně hektičtější než v předešlých letech. O všem ale věděli dopředu a tak si přepravu z EXE Rally vyřešili s předstihem. Zajistili si dopravu soukromým letadlem, který zakoupili před startem letšní sezony. Jedná se o dopravní letoun Boeing 747, neboli Jumbo Jet, který tým získal od letecké společnosti Emirates a poupravil ho tak, aby se v něm mimo členů týmu daly přepravovat i závodní vozy.

Tento stroj je dobrý při přepravě na delší vzdálenosti, například na tropickou Kizz-me rally, kterou letošní šampionát TR začínal. Pak jsou ale podniky, kdy by byl tento typ přepravy zbytečný. Proto nastupuje daleko menší dopravní technika a to kamionová. I na toto je tým NEXUS Racing připraven a dopravu po silnici mu zajišťují kamiony severských značek Scania a Volvo.

Start posledního závodu se blíží. Jak je vidět z níže přiložené fotografie, všechny hlavní týmy letošní sezony jsou již na místě a v servisní zóně rozkládají své „stany“. Vše tak již směřuje ke středečnímu startu posledního závodu TEAM RALLY v historii. Doufejme, že nás čekají napínavé bitvy a krásný sportovní zážitek.